Erasmus+ (mládež) v Portugalsku

Prvního června 2024 vyrazil náš sedmičlenný tým na další mezinárodní projekt v rámci programu Erasmus+ (mládež). Místem konání youth exchange nazvané „The best start to my career“ byla Figueira da Foz na pobřeží Atlantiku a na projektu jsme tentokrát spolupracovali s týmy z Chorvatska, Polska, Rumunska a hostitelské země, Portugalska.

Úvod devítidenního setkání obstaraly různé seznamovací a team-buildingové hry, prezentace programu Erasmus+ (mládež) a dalších příležitostí pro mladé lidi v rámci různých evropských programů, a také dva večery národní kultury, kde všechny týmy prezentovaly svou zemi a my mohli ochutnat některé z dobrot jejich národní kuchyně. Hlavní část programu pak tvořily workshopy a další aktivity zaměřené na kariéru, podnikání, pracovní možnosti apod.

V polovině projektového programu pro nás pořadatelé připravili také jednu sportovní aktivitu, a to lekci surfingu. Tento čas na vlnách oceánu si všichni, kteří se zapojili, opravdu užili! Týden utekl velice rychle a my jsme se museli s našimi partnery rozloučit a vydat se zase zpátky na dalekou cestu přes Coimbru a Porto domů.

Náš tým tvořili studenti G2.C – Nikol, Alena, Sára, Sami, Richard a David a určitě si kromě nových zkušeností týkajících se kariéry, podnikání nebo pracovního trhu odvezli i spoustu zážitků a vzpomínek, našli si nové přátele, procvičili angličtinu a poznali jeden ze vzdálenějších koutů Evropy.

Projekt „The best start to my career“ byl podpořen grantem Evropské komise, účast českého týmu zajišťoval spolek Euroteam Czech Republic, z.s.

Další projektové setkání v rámci programu Erasmus+ mládež je za námi, ale už v létě dostanou naši studenti příležitost zapojit se do dalších výměn mládeže, a to do „domácího“ projektu s názvem „Shards of Mosaic“ na Hrádku a do youth exchange nazvané „Hear our voices“ v Rakousku.

Fotogalerie ke zhlédnutí

Mgr. Martin Frolík