Francie – postřehy účastníků zájezdu

Nezapomenutelný výhled z Eiffelovy věže, extrémní přípravy na Olympiádu. Tenhle výlet byl extrémní. (kluci kvinta)

Nejlepší byl výhled na Paříž z Eiffelovy věže. Nejhorší zážitek bylo hledání východu z muzea Louvre. (holky z kvinty)

Velmi se nám líbila Eiffelova věž a návštěva Louvru. Překvapilo nás, že k nám Francouzi byli milí. Cesta zpět byla velmi dlouhá (19h). Z Francie jsme si odnesly spoustu zážitků, na které jen tak nezapomeneme. A mrzí nás, že jsme byly v Louvru jen 2h a z toho jsme 30 min. hledaly východ. (Nikol, Míša)

Za mě nejlepší byly zahrady a dům Clauda Moneta, moc se mi líbil barevný styl interiéru a velmi pestrá a rozmanitá zahrada. (neznámý autor, kvinta)

Výlet do Francie se nám moc líbil, kvůli přátelským kantorům a nabitému programu a konkrétně se nám nejvíce líbilo v Paříži na „Eiffelovce“. Určitě bychom se chtěly do Francie vrátit, například na svítící Eiffelovku. Cesta byla sice únavná a dlouhá, ale stála za to. (Mája, Terka)

Francie se školou byla moc krásná, protože jsme viděly všechny zajímavé památky. Nejvíce se nám líbila atmosféra Francie a výborné croissanty. Se třídou jsme si zlepšili a posílili kolektiv, sešli jsme se tam super parta. (Ema, Anet)

Nádhera! Téměř žádné řady na Eiffelově věži – splnění dětského snu. Ve Versailles bych chtěla bydlet. (Lucka)

V Paříži se mi nejdříve líbil Louvre a zámek se zahradami ve Versailles. Taky byly moc pěkné uličky, kterými jsme se procházeli po Paříži. Moc se mi líbil i dům se zahradami Clauda Moneta. Okolní města byla taky moc krásná společně s vinným sklepem v Epernay. Mrzelo mě jen, že jsme neměli více času na muzeum Louvre a zámek Versailles se zahradami. Jinak se mi pobyt v Paříži a okolních městech moc líbil a určitě se plánuji do Paříže vrátit. (Míša)

Super to bylo :D, zpívání s ukulele a paní průvodkyně Jitka byla super. Památky úžasné, vyhráli jsme paní učitelky! Skvělý kolektiv, program, ubytko i jídlo – moooc srandy. Chceme jet znova – kamkoliv. (Klára)

Nejlepší zážitek byl pro mě výlet na lodi. I když jsme loď málem nestihli a museli jsme běžet, tak ten výhled stál za to. (Valerie)

Nejlepší moment byl zpěv Derniere danse při příjezdu do Paříže :D. (Karin)

Moc se mi líbilo v Paříži, kde se mi nejvíce líbila Eiffelovka, která je nezapomenutelná. (G1.C)

Nejlepší zážitek byl běh na srazy a jídlo, které jsme si dali, taky bylo velmi zábavné jezdit autobusem v linii semaforů. (G1.C)

Byla mi příjemná paní Jitka z Brna a její příběhy, líbil se mi autobus Jestřáb! Byly mi příjemné francouzské snídaně a výhled z Eiffelovy věže. (Kamil)

Byla mi příjemná Eiffelovka a (ponocování po večerce). (G1.C)

Co mě nejvíce nadchlo je, že Francie i celkově Paříž byla velmi čistá a plná zeleně. Také všichni známe, jak se říká, že Francouzi nejsou ochotni mluvit anglicky, tak to si myslím, že není pravda, když uměli, tak hned do angličtiny přepli. (Anička)

Líbilo se mi, že jsme z Francie viděli opravdu hodně. Nejen Paříž, ale i další města, do kterých bych se sama od sebe tak nepodívala. (Kamila)

Moc se mi líbilo, že jsme nebyli jen v Paříži, ale procestovali jsme další města a regiony Francie. (sexta)

Nejvíce se mi líbilo v Giverny – Monetův dům a zahrada jsou kouzelné a krásně udržované. (sexta)

Nejvíce se mi líbil Montmartre, protože se tam nacházely krásné uličky s různými obyčejnými i turistickými obchody. Byly tam také krásné restaurace a kavárničky, kde jsem zkusila francouzskou kuchyni v podobě šneků a jejich tradiční cibulačku. (sexta)

Jakožto fanoušek umění jsem si velice užila zahrady a dům impresionistického malíře Clauda Moneta. Málem jsem tam vykoupila obchod se suvenýry. Velice se mi zalíbil zámek Versailles a jeho nádherné pokoje, závidím všem králům a královnám, co tam kdy sídlili. (sexta)

Fotogalerie ke zhlédnutí

Mgr. Klára Zegzulková