Ohlédnutí za dalekou cestou

Město je ponořeno do hlubokého spánku, jen v několika málo bytech zvoní budík. Kalendář ukazuje datum 13. 5. 2024 a tercie se chystá na dlouhé a daleké putování v rámci projektu OP JAK. Před čtvrtou hodinou ranní už sedí ve vlaku a uhání směr Praha. Tam přesedli na vlak do Rokycan, kde je čeká Muzeum na demarkační linii. Všechny nás docela překvapilo, že téměř všechna historická technika je funkční. Poté jsme se vydali do Stříbra, kde jsme našli v malém rodinném hotelu střechu nad hlavou. Večer jsme se ještě kochali malebnými zákoutími tohoto města.

Ráno jsme společně zavítali do Hornického skanzenu ve Stříbře, po zajímavé prohlídce dolu jsme uháněli na nádraží a jeli do Plzně. Naše odpoledne začalo obědem v plzeňské Techmánii, pokračovalo prohlídkou zajímavých a naučných expozic. V podvečer nás ještě čekala prohlídka Velké synagogy s podrobným výkladem. Den jsme pak zakončili večeří ve Stříbře.

Poslední den naší výpravy byl ve znamení návštěvy Mariánských Lázní. Údivem jsme ani nedýchali, když Zpívající fontána vydala první tóny romantické skladby. Objednaný autobus nás poté odvezl do Parku Boheminium, kde jsme strávili poslední hodiny našeho putování. Pak jen koupit jídlo a hurá do vlaku. Výlet se nám moc líbil, nebe bylo bez mráčků a sluníčko nás doprovázelo na každém kroku. Po návratu domů jsme zjistili, že v kalendáři už máme 15. květen 2024.

Fotogalerie ke zhlédnutí

Mgr. Pavlína Tobolová, třídní tercie